עוגת שיש

כנראה שאחרי שנה וחצי כאן, נדבקים קצת בהרגלי האכילה המשונים של המקומיים. פתאום הקו של הנורמאלי זז קצת וכל מיני מאכלים נראים הגיוניים.  אבל בכל זאת, כשאני אומרת שהטעם שלנו השתנה, אני מדגישה שעדיין שמרנו על הכבוד העצמי, אנחנו עדיין צוחקים כשבערוץ האוכל מטגנים בייקון בחמאה ומסבירים לנו שזה נותן "Layers" של טעם.

שמתי לב לשינוי כשהתחשק לי פתאום לקנות בסופר מן ופל בלגי קפוא, כזה שמכניסים לטוסטר, שופכים קצת מייפל וקוראים לזה ארוחת בוקר. רעיון לא מוצלח, זה ממש לא טעים, וניסיתי כמה חברות שונות. כנראה שהדבר האמיתי עם הבלילה והטוסטר המיוחד יכול להיות מספק, אבל אנחנו נסתפק בפנקייק לעת עתה.

הדבר הבא היה עוגיות שיבולת שועל שהכנתי לפי מתכון של מרתה. אבל מכיוון שלא שמרתי תמונות, אני אקדיש להן פוסט נפרד. עוד ברשימה הזו יש מפינס אוכמניות, אבל את הבלוג הזה אני מקדישה בסופו של דבר לעוגת השיש.

בכל בית קפה פה ניתן לקנות פרוסת עוגת שיש, בדרך כלל עטופה בניילון נצמד, כי למרות האופנה של המיחזור ושמירה על הטבע, כל קנדי רוצה להרגיש שהפרוסה שלו היא רעננה ונקיה וחיכתה רק לו. לכן את הפרוסה העטופה בניילון, אפשר לקבל בצלחת או בשקית נייר to go. עוגת השיש, כמו שאר המאפים בבתי הקפה, אפויה קצת יתר על המידה, יבשה משהו, ומרוחה מלמעלה בפדג' שוקולד מתוק ודביק. לכן, ניתן להבין למה אחרי תקופה ארוכה של עוגות שיש מדכדכות, התחשק לי נורא עוגת שיש אחת כמו שצריך…

בהתחלה פניתי לאתר המתכונים של קרין גורן, וניסיתי עוגת שיש רכה ועסיסית. לא כל כך הלך לי עם העוגה הזו, יש בה משהו שהוא יותר מדי. ואז טעמתי אצל חברה עוגת שיש פשוטה וטעימה. העוגה הזו נכנסה למגירת המתכונים שלנו וקיבלה את השם עוגת שיש של מורן:

רכיבים:

  • 4 בצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 4\3 כוס מים
  • 2\1 כוס שמן
  • 1 כף גדושה קקאו
  • תבנית אפיה 9X5 אינץ', משומנת

אופן ההכנה:

  • לחמם תנור אפיה ל – 350F
  • להקציף את הבצים והסוכר לתערובת אורירית
  • להוסיף את שאר הרכיבית חוץ מהקקאו
  • להוריד כחצי כוס מהבלילה לקערה נוספת ולערבב עם הקקאו
  • את הבלילה הבהירה להעביר לתבנית האפיה, לשפוך מעליה את הבלילה הכהה ולערבב לפי החשק (אבל לא יותר מדי)
  • לאפות כ – 50 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש (איכשהו אצלי זה משתנה כל פעם)

קטנטנים מאוד התעניין בפתק של המתכון, ונתן לו ביס קטן בצד, בדיוק איפה שכתוב "כוס סוכר", אחר כך התעצבן על הפתק וזרק אותו למים, שמרחו את הדיו של העט וגרמו לפתק להיות גלי. בקיצור זה נראה מאוד אותנטי, כמו מתכון שנמצא במשפחה דורות.

About these ads

2 תגובות

מתויק תחת מתכונים, עוגות, עוגות בחושות, קל ופשוט

2 responses to “עוגת שיש

  1. שרון

    העוגה לא נשמעת משהו.. אבל הכתיבה שלך יפהיפה, גם אני חיה בניכר ובדיוק הגדרת את מה שאני מרגישה לגבי העוגות הדלוחות באנגליה חוצמזה אני תמיד נדהמת מהאופן הגורף שבו העוגות מופיעות בכל!! קונדיטוריה על פני הארץ העצומה הזו כאילו קיבלו הוראה מפורשת למכור רק 4 סוגי עוגות, אצלנו המצב קצת פחות מרגש מפני שאנחנו אוכלים כשר, בכל אופן את נשמעת אישה מקסימה וחכמה, בהצלחה בהכל

    • העוגה הייתה "בסדר" אבל עם הזמן ננטשה. ולאחרונה צצה גירסה חלבית ולפעמים גם בשלושה צבעים (אין מה לעשות, חמאה משפרת עוגות). אבל כפי שאפשר לראות, מזמן לא כתבי בבלוג וכאילו נגמר לי מה להגיד על ונקובר ועל מה שקורה לנו פה. תודה רבה על כל המחמאות והכנות, ככה סתם בבוקר חורפי – כמו לקבל פתק עם מכתב קצר.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s